Een unieke plant-estafette: kleurig en aantrekkelijk voor bijen, vlinders, vogels, en gezellig voor de planters en passanten.

De GroenSpoor Plantestafettes

Contact
>> De Groene Reiger / GroenSpoor / De GroenSpoor Plantestafettes

Beschrijving

De GroenSpoor Plantestafettes

Handen uit de mouwen voor een groene en gezonde leefomgeving:

Voor de vierde maal organiseert De Groene Reiger de GroenSpoor Plantesfattes in Noord-Holand De GroenSpoor plantestafettes zorgen voor mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeentes. Deze groene sporen zijn niet alleen leuk om naar te kijken maar zorgen ook voor voedsel voor bijen, vlinders en vogels. De droom is dat over de jaren steeds meer gemeentes in Noord-Holland deelnemen aan de jaarlijkse GroenSpoor plant estafettes en dat dit fijnmazige groene netwerk realiteit wordt! Doordat gezamenlijk wordt geplant worden mensen ook nog eens enthousiast gemaakt om zelf ook aan de slag te gaan.

Plantestafettes 2023
14 gemeenten in Noord-Holland doen dit jaar mee met de GroenSpoor Plantestafettes!. Zij planten samen met bewoners in de maanden oktober en november achtereenvolgende weken flueirge, biodversie lintende maanden oktober en november bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in wijken en langs fiets- en wandelpaden aangeplant. De plant-estafette zorgt voor een kleurige aantrekkelijke wijk, voedsel voor bijen, vlinders en vogels en gezelligheid voor de planters en passanten. Bij de plant-estafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers en lokale natuurverenigingen betrokken. Geïnteresseerden zijn welkom om te helpen met het planten. Experts en vrijwilligers van Landschap Noord Holland, Groei en Bloei en leerlingen van Vonk (voormalig Clusius College) begeleiden de planters.  Als alle bollen, planten en bomen in de grond staan wordt het estafettestokje, 'de startschop' doorgegeven aan de volgende gemeente die meedoet aan de plantestafette. Alle deelnemers krijgen tot slot een cadeautje mee: zakje biologische bolletjes om ook de eigen tuin en buurt bij- en vlinder-vriendelijk te maken.

De estafette begint 11 oktober in Heiloo en vindt de weken daarop plaats in o.a. de gemeentes Dijk en Waard, Heemskerk, Bergen, Uitgeest, Castricum Stedebroec, Alkmaar, Schagen, Drechtterland, Enkhuizen. Koggenland , Velsen en Beverwijk . Voor een impressie van de plantestafette zie de link naar het filmpje van 2021:
https://youtu.be/XIq45dkqxl4

Deelname
Wil je ook meedoen ? Geef je dan op via dit online inschrijfformulier of stuur een e-mailtje naar plantestafette@gmail.com. Aan de plantestafette kunnen maximaal 30 mensen deelnemen, dus wees er snel bij!

Laatste nieuws van dit project

23-09-2023

Video

'GroenSpoor Plantestafettes'    okt-nov 2021

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    okt-2023

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie

In het nieuws

De GroenSpoor plant-estafettes zorgen voor mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeentes.
 Ga naar de website