Een unieke plant-estafette: kleurig en aantrekkelijk voor bijen, vlinders, vogels, en gezellig voor de planters en passanten.

De GroenSpoor Plantestafette

Contact
>> De Groene Reiger / GroenSpoor / De GroenSpoor Plantestafette

Beschrijving

De GroenSpoor Plantestafette

Handen uit de mouwen voor een groene en gezonde leefomgeving:

De GroenSpoor plant estafettes zorgen voor mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeentes. Deze groene sporen zijn niet alleen leuk om naar te kijken maar zorgen ook voor voedsel voor bijen, vlinders en vogels. De droom is dat over de jaren steeds meer gemeentes in Noord-Holland deelnemen aan de jaarlijkse GroenSpoor plant estafettes en dat dit fijnmazige groene netwerk realiteit wordt! Doordat gezamenlijk wordt geplant worden mensen ook nog eens enthousiast gemaakt om zelf ook aan de slag te gaan.

Zes gemeenten in Noord-Holland planten met bewoners in achtereenvolgende weekenden in de maanden oktober en november bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in wijken en langs fiets- en wandelpaden. De plant-estafette zorgt voor een kleurige aantrekkelijke wijk, voedsel voor bijen, vlinders en vogels en gezelligheid voor de planters en passanten. Bij de plant-estafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers en lokale natuurverenigingen betrokken. Geïnteresseerden zijn welkom om te helpen met het planten. Experts en vrijwilligers van Landschap Noord Holland, Groei en Bloei en leerlingen van het Clusius College begeleiden de planters. 

Als alle bollen, planten en bomen in de grond staan wordt het estafettestokje, 'de startschop', doorgegeven aan de volgende gemeente die meedoet aan de plantestafette. Alle deelnemers krijgen tot slot een cadeautje mee: zakje zaad van de Hortus in Alkmaar bijvoorbeeld mee om ook de eigen tuin en buurt bij- en vlinder-vriendelijk te maken.

De estafette begint 16 oktober 2021 in Schagen en vindt de weken daarop plaats in Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk.

Deelname

Wil je ook meedoen ? Geef je dan op via dit online inschrijfformulier of stuur een e-mailtje naar plantestafette@gmail.com. Aan de plantestafette kunnen maximaal 30 mensen deelnemen, dus wees er snel bij! 

Laatste nieuws van dit project

18-10-2021

Video

'Bloem en Bij'    04-nov-2018

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    01-nov-2018

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie

In het nieuws

De GroenSpoor plant-estafettes zorgen voor mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeentes.
 Ga naar de website