De opgetekende wensen gingen over groenere straten en pleinen, bloeiende bermen langs dijkjes, borders vol zoemende bijen, natuurvriendelijke oevers en veel meer...

GroenSpoor Heemskerk

Contact
>> De Groene Reiger / GroenSpoor / GroenSpoor Heemskerk

Beschrijving

GroenSpoor Heemskerk

Sinds januari 2019 is de werkgroep GroenSpoor in Heemskerk actief. Deze werkgroep heeft als doel om samen met inwoners van Heemskerk letterlijk groensporen (een groen fysiek en sociaal netwerk) binnen de gemeente te realiseren. De opgetekende wensen gingen over groenere straten en pleinen, bloeiende bermen langs dijkjes, borders vol zoemende bijen, natuurvriendelijke oevers waar kikkers uit kunnen klimmen, ommetjes langs bomen en bloeiende struiken en bolletjes en hier en daar een bankje. Ook groene (school)-pleinen, veiliger oversteekplaatsen bij parken en beter - rollatorvriendelijk - onderhoud van wandelpaden staan op de wensenlijst. Bijzondere vermelding verdiende de wensen tot herstel en versterking van oorsponkelijke duinbeken en de cultuur-historische heggen en hagen langs de Oosterweg.

Laatste nieuws van dit project

18-10-2021

Video

'Bloem en Bij'    04-nov-2018

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    01-nov-2018

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie

In het nieuws

Op zaterdag 18 april , in de Broekpolder gaan meer dan 20 bewoners zelf aan de slag om hun wijk te vergroenen en op te fleuren.
 Ga naar de website